Vandelay släpper EP

VANDELAY är ett rockband från Umeå med rötterna i Västerbotten och Norrbotten.
De bildades 2018 då två idérika tvillingbröder beslutade sig för att byta genré och börja spela med rak och enkel rock´n´roll. Tvillingarna hittade en sångare i kompiskretsen och trummisen hittade de i de mörka skogarna i Övertorneå.

Första skivan ”Grand sensation” var klar och släpptes under 2019. Skivan var egenproducerad och mixning och mastring sköttes av den gode vännen Willy Björkbacka.
För att bibehålla den sofistikerade kvaliteten på skivan så värvades en skicklig gitarrist från Västerbottens inland Lycksele.

Efter bra respons och ett flertal spelningar fick grabbarna blodad tand och valde att höja ribban ytterligare. Det skrevs fem nya låtar som är den kommande EP:n ”Grinding Gears”.
Detta alster är också helt egenproducerat och efter att Fritte Enqvist, Warner music/X5, hoppade på tåget för mixning och mastring höjdes kvaliteten ytterligare.

Första singeln ”Make it burn” togs emot väl och har spelats flitigt på svenska rockradiostationer, och ligger även på rotation i Spanien och Argentina.

Vandelay skriver och producerar alla låtar tillsammans, och Hellacopters och Kiss är tydliga inspiratörer. EP´n ”Grinding Gears” släpps den 18 Dec. Enjoy!

Medlemmar

Henrik Björk – Sång
Robert Andersson – Gitarr
Fredrik Bygdén – Gitarr
Erik Andersson – Bas
Johan Andersson – Trummor