Inlandsdottern Nathalie singeldebuterar med galopperande pop på svenska

Efter många år i olika musikaliska sammanhang, släpper Nathalie Lidqvist, alias Nathalie, sin debutsingel ”Hela tiden”. Låten, som har release idag, har beskrivits som elektrisk och akustisk på samma gång, och är en målande tonsättning om att vara ett hem för alla tvivel som bor inuti en själv. Singeln är den första lagda pusselbiten i det som tillslut ska bli ett sorgealbum.

En ljudbild som både känns ny och bekant – där synthar, cittra och tät körsång omger en text som berör. Det är så Nathalie, 28-åringen med rötterna i Dikanäs i Västerbottens inland, presenterar sig själv och sin musik. Det är även med den här singeln hon påbörjar en öppenhjärtig berättelse om sin storebror som gick bort i suicid, pappan som dog året efter och mamman som senare fick en demensdiagnos. 

Trots det tunga ämnet så är ”Hela tiden” en poplåt som svänger och det är svårt att inte ryckas med. ”Jag hoppas att folk ska tycka om den och att den får landa och beröra olika lyssnare på olika sätt! För mig är den ju både tröstande och peppig”, säger Lidqvist.

Nathalie har musicerat i olika konstellationer under hela livet men har en förkärlek för gospel, som hon bland annat studerat på folkhögskola och arbetat med, som körledare.

Singeln ”Hela Tiden” finns på alla streamingtjänster.