Carnal Agony – Werewolf of Steel

Om Judas Priest och hitmakaren Max Martin skulle få ett kärleksbarn tillsammans skulle det  utan tvekan bli en fasansfull varelse med sex appeal – precis som Carnal Agony. Med rötterna i  norra Sverige är bandets kall att plocka upp och över världen sprida det arv som deras  musikaliska förebilder lämnat efter sig. Den medryckande blandningen av energi från heavy  metal och melodier från popvärlden, kryddat med texter inspirerade av klassiska  skräckkomedier, är nu redo att visas upp för världen. 

Plockad från nya skivan “Back From The Grave”, ute senare under 2020, släpps nu “Werewolf  Of Steel” 1 maj. Låten ger en utmärkt bild av bandets förmåga att skriva enkla men effektiva  låtstrukturer, minnesvärda melodier och allsångsvänliga refränger. Lyric videon, producerad  av Holmstrand Design, kompletterar och understryker den underfundiga texten.    

Texten och musiken skrevs av Mathias Wallin och låten spelades in i Studio Seven Sweden i  Örebro av Ronny Milianowicz. “Musiken skrev i princip sig själv efter att jag kommit på  huvudmelodin”, säger Mathias. “Texten var däremot en utmaning. Jag visste att det krävdes  något simpelt, men då var det lätt hänt att det blev alldeles för banalt. Efter att ha  experimenterat med ett hundratal ‘Something something of Steel’ insåg jag att det var lika bra  att omfamna det lite töntiga i att sjunga om ‘Steel’ – och vad kan vara töntigare än en ‘Werewolf  Of Steel’? Det är egentligen inte särskilt långsökt ändå, varulvar återkommer gärna som tema i  texterna eftersom vår sångare Davids största passion, utöver Michael Bolton, är ylande vargar  i månsken.”    

David Johagen är av en annan åsikt. “För mig är ‘Werewolf Of Steel’ ett kraftfullt politiskt  ställningstagande mot den orättvisa behandling som vilda varelser får utstå, framförallt om de  kommer från exotiska platser och inte beter sig som folk förväntar sig. Jag hoppas att jag  lyckats förmedla det med min röst”. Gitarristen Pär-Olof Persson avbryter: “Jag tycker att  “Werewolf Of Steel” är en perfekt introduktion till den nya plattan och vår utveckling under de  sex år som passerat sedan första skivan. Och för övrigt, om du ändå ska få ditt ansikte  bortslitet av en varulv, skulle du inte föredra att det var en charmig sådan?”.   

Intervjun på Rocknytt: Klicka här

Läs mer om Carnal Agony. Klicka här