Vanity Insanity är ett sleaze/metalband och grundades år 2010 i Storuman.
Den första spelningen var på den årliga stadsfesten och den spelningen var faktiskt anledningen till att bandet grundades.
Många år har gått sedan den första spelningen och bandet har ställts inför många utmaningar. Förändringarna i line-upen är en av dem. Många medlemmar har kommit och gått vilket har resulterat i ett debutalbum som tog nästan 8 år att släppas!


Debutalbumet ”Piece of Her Cake” publicerades av dom själva. Denna ”gör det själv” anda har alltid varit en del av Vanity Insanity och kommer alltid att vara det.
Trots alla utmaningar har de alltid haft mycket hjälp från människor som tror på dem. Detta har visats genom de fantastiska möjligheter bandet har fått under tidens gång. Till exempel har Vanity Insanity uppträtt på Rock Out Wild och House of Metal som båda är anrika festivaler , allt detta utan att ens släppa ett debutalbum.


Den enda återstående originalmedlemmen sedan starten 2010 är Viggo Svanberg. Men det är idag med den andra delen av line-upen som består av Benjamin Bagge, Jonas Andersson och Jesper Westermark och ett debutalbum som äntligen finns på marknaden som bandet kommer att börja göra sin resa.

Medlemmar

  • Viggo Svanberg – Sång, gitarr
  • Benjamin Bagge – Gitarr
  • Jonas Andersson – Trummor
  • Jesper ’J West’ Westermark – Bas

Diskografi

Album

  • Piece of Her Cake – 2017

Singlar & EP

  • New Generation – 2015

Artiklar

https://www.rocknytt.net/cd/57818-vanity-insanity-piece-of-her-cake

https://www.vk.se/2015-10-19/videopremiar-debut-fran-vanity-insanity

Youtube

Spotify

Lokala musiknyheter