Umeås artister

Nu har jag samlat ihop en massa artister och band på ett och samma ställe, det mesta har jag citerat från Wikipedia. Men jag vet att det finns jättemånga band som inte finns på nätet. Vill ni finnas på denna sida så tar ni kontakt med mig på kontakt@umelive.se

Jag har kortat ner informationen från källorna och hoppas att artisterna själva mailar mig bilder, klipp, anekdoter, allt som ni vill dela med er så fyller jag på eran sida allt eftersom. Samma sak är det om nån information är fel så vill jag veta det så jag kan ändra.

Tipsa gärna mig om lokala spelningar som ska äga rum framöver så lägger jag till det bland evenemangen, det gäller all typ av musik.

Min Story

Mitt musikintresse började redan när jag gick på lågstadiet, ni kommer ihåg när alla skulle spela blockflöjt. Även jag köpte en flöjt och försökte förgäves få fram några toner. Jag bestämde mig då för att testa trummor. Man fick trumpinnar samt en liten vadderad platta att slå olika kombinationer på, jag fick aldrig testa att sitta bakom ett riktigt trumset. På ungdomsgården jag gick på så fanns det dock en liten replokal, jag måste ha gått på mellanstadiet vid det här laget. Vi startade ett band och repade med en ungdomsledare, men det lät inget vidare.

Det var först på högstadiet det stora intresset dök upp, jag hade en äldre kompis som spelade Motörhead – Ace Of Spades och från den stunden så visste jag vad jag ville bli när jag blev stor.

Under hela min uppväxt så fick jag alltid sjunga i en kyrka där mina låtsas-far och morföräldrar predikade, jag var då endast 5-6 år gammal och sjöng solo i fullsatta kyrkor. Under hela låg och mellanstadiet så fick vi sjunga på lektioner. Så när högstadiet kom så föll det sig naturligt att det var sången jag skulle satsa på. Redan från 7:an så sjöng jag på skolavslutningar med bandet.

Vid 14 års ålder efter en resa till festivalen Monsters Of Rock i Stockholm där jag fick se mina idoler i Motley Crue så blev rockstjärne-drömmarna ännu mer påtagliga… Jag sjöng i band tills jag var cirka 25 år, nu är jag 50 men drömmarna finns kvar.

//Admin

Lokala musiknyheter