Musiken har alltid fungerat som en tillflyktsort för sångerskan och låtskrivaren Linda U från Böleäng i Umeå. I musiken känner hon sig trygg och är det enda stället hon kan vara helt ärlig och behöver inte gömma sig bakom något.

Med hennes djupa personalitet och ärliga texter med ett dynamiska ljud så har Linda lyckats att skapa en egen personlig stil. Hon är kraftigt influerad av gammal musik, speciellt från 60-talet men även av soul och jazz, som man tydligt kan höra i hennes musik. Det finns ett klassiskt ljud i hennes musik där hon vill blanda gammalt med nytt där resultatet är ett nytt, fräscht och unikt sound som står ut från mängden.

Linda har kämpat med psykisk ohälsa sedan hon var 13 år och musiken är det som hjälpt henne när det varit som svårast. Det var ett livsavgörande ögonblick när hon började att skriva musik utan för sitt eget välbefinnande.

”Falling down” (To the ground) är Lindas första singel som handlar om hennes svåra tid i livet. Med influenser från 60-talets soul, har hon både skrivit och producerat en vacker och sorglig – men ändå en kraftfull låt om känslor och depression och att ingen egentligen vet hur illa det kan vara bakom fasaden.

Medlemmar

  • Linda Ulfhielm – Sång, produktion

Diskografi

Singlar

  • Falling down: To The Ground – 2020

Youtube

Spotify

Lokala musiknyheter