2013 bildades Gone By Sundown av Tonie Rombin och Tomas Pedersen. Tanken var att blanda stilar och få inspiration från många olika band bland annat Mustach, Motörhead och nyare metal. Bandet växte snabbt med fler medlemmar och spelade in debutsingeln ”A wise man’s linger”. De började också filma debutvideon. Bara kort därefter inträffade emellertid vissa personliga problem för några av bandmedlemmarna och bandet sattes därför på is.
2017 så skakades bandet till liv igen av Tonie Rombin och var i behov av nya bandmedlemmar. Först kom Tonie i kontakt med Tobias Skoog, som tidigare varit i andra projekt med Tonie. Tobias gick med i bandet som gitarrist. Fredrik Lunneberg gick också med i tåget som första gitarrist ett tag senare. När bandet letade efter en sångare, fann Tonie av misstag sopransångare Frida Gradin genom en musikgrupp på Facebook och kontaktade henne. Hon blev sedan sångaren i Gone By Sundown. Tonie tog sedan rollen som basist i bandet, och de var nu redo att skriva lite musik. Gone By Sundown saknade dock fortfarande en trummis, men Tonie kontaktades lyckligtvis en dag av Oliver Dahlbäck, som undrade om bandet behövde någon på trummorna. Detta erbjudande accepterades gärna!

Den första singeln ”Will you remember” började ta form, följt av en hel massa nya låtar. Mycket av det gamla materialet från den tidigare versionen av Gone By Sundown omorganiserades också för att passa den nya uppställningen. Under september och oktober 2017 spelades singeln och en musikvideo in och planerades släppas i början av 2018. I början av oktober 2017 valde gitarristen Tobias Skoog emellertid att lämna bandet av personliga skäl. Bandet var sedan igen på jakt efter en ny andra gitarrist, så Tonie kontaktade Tomas Pedersen, som varit den ursprungliga gitarristen i före detta Gone By Sundown, och frågade om han ville hoppa på tåget igen. Tomas kommentarer var ”Ja definitivt, men … Jag måste bara fråga min flickvän om jag får tillåtas.” Lyckligtvis sa hans flickvän ja, och Gone By Sundown var ännu en gång ett fullskaligt band.

Arbetet med debutsingeln ”Will you remember” fortsatte och i slutet av december 2017 var den klar att släppas. Musikvideon sköts dock upp och har ännu inte släppts för allmänheten. ”Will you remember” mixades av den mycket begåvade brasilianska producenten Marcos Cerutti och av den svenska legendariska producenten Ronnie Björnström, känd för att ha arbetat med tunga band som Meshuggah, Nagelfar, och många fler! “Will you remember” släpptes slutligen i slutet av december -2017.

Senare, i början av 2018, kontaktades Gone By Sundown av Johan Holmström, tidigare grundare av bandet av Erain och frågade om bandet behövde en låtskrivare. Detta var ett bra tillfälle att fråga Johan om han vill gå med i bandet som keyboardist. Johan accepterade erbjudandet, men inte länge efter att han gick med så enades Fredrik Lunneberg och Johan om att byta sina instrument i bandet. Fredrik blev sedan keyboardist och Johan förste gitarrist.
I september 2018 släpptes bandets andra singel “If I can’t feel”, mixat igen av den långvariga vän- och medproducenten Marcos Cerutti. Den mastrades av Oscar Nilsson från bandet Engel i Crehate Studios Göteborg.

I slutet av år 2018 kom en ny trummis in i bandet. Gone By Sundown skilde sig från Oliver Dahlbäck, som sedan ersattes av Mikael Linné.

I april 2019 beslutade Fredrik Lunneberg att byta huvudinstrument från keyboard till gitarr igen.
Just nu så arbetar bandet med inspelningen av deras tredje singel “Gone By Sundown”, bandets egen självtitlade låt. En musikvideo planeras släppas tillsammans med singeln.

Medlemmar

 • Frida Gradin – Sång
 • Tonie Rombin – Bas
 • Johan Holmström – Gitarr
 • Fredrik Lunneberg – Keyboard
 • Mikael Linné – Trummor

Tidigare medlemmar

 • Tobias Skoog
 • Oliver Dahlbäck

Diskografi

Singlar

 • “Will you remember”
 • “If I can’t feel”
 • Gone By Sundown”
 • “Stories from all over the world”

Artiklar

https://www.rocknytt.net/nyheter/63511-det-svenska-symfoniska-metalbandet-gone-by-sundown-slapper-sin-debut

Youtube

Spotify

Lokala musiknyheter