Virtual release party! Ye Banished Privateers – Hostis Humani Ge

View Calendar

Umeåbandet Ye Banished Privateers skulle ha firat släppet av sitt nya album Hostis Humani Generis med konsert och fest inför publik på Studion nu på lördag. Men som en följd av bestämmelserna som införts för att motverka coronavirusets spridning har piratbandet i stället bestämt sig för att fira skivsläppet virtuellt.

Spelningen på Studion den 28 mars kommer att genomföras som planerat, dock utan publik dansandes framför scenen, men däremot som en livestream på nätet. Bandet låter hälsa att de planerat en show som är värdig släppet av sitt fjärde album.
"Vi vill försöka göra detta till något speciellt och storslaget. I tider av osäkerhet, när folk förlorar sina jobb, blir allvarligt sjuka och dör samtidigt som våra samhällen och mänskligheten pressas till den yttersta gränsen – låt oss stå samlade på ett så tryggt sätt som möjligt", skriver bandet på sin sida på Facebook.
Den nätsända livekonserten är gratis att titta på nu på lördag, men bandet ber de som ser konserten att skänka ett frivilligt bidrag som "biljett".
De som köpt biljetter till den fysiska konserten på Studion kommer att få sina biljetter återköpta.

(Källa: https://www.vk.se/2020-03-22/umeaband-firar-ny-skiva-med-spelning-pa-natet)