Umefolk 2020

View Calendar

Umefolk är en av landets största folkmusikfestivaler. Umefolk hålls i februari varje år och är en festival för alla med folkmusik- och dansintresse; vi skapar mötesplatser för gamla och unga, amatörer och professionella, dansare och musiker. Festivalen har ett brett program med konserter, dans, föreställningar, workshops och barnaktiviteter.

Festivalen äger rum på Umeå Folkets hus som ligger centralt i Umeå. De flesta lokaler i huset är tillgänglighetsanpassade och har hörslinga.

För tillresande besökare finns möjlighet att bo på masslogi. Hotell och vandrarhem finns som alternativ. Umeå har bra kommunikationer med såväl tåg och buss som flyg.

Umefolk jobbar hårt för att vara en så jämställd festival som möjligt – därför har vi som regel lika många kvinnor som män i programmet och på de stora scenerna. Ett genusperspektiv genomsyrar hela festivalplaneringen.

Umefolk är en barnvänlig festival. Festivalen har som regel särskilda barnföreställningar och alkoholförsäljning sker på avgränsad yta.

Festivalen arrangeras av Umeå folkmusikförening i samarbete med Studieförbundet Bilda. Tack vare stora ideella insatser från styrelse, volontärer och andra engagerade genomför vi varje år en hejdundrande festival som lyser upp vintermörkret i Umeå.

Medlemspriset gäller för medlem i Umeå Folkmusikförening eller Umeå Teaterförening/Riksteatern.

 

Arrangör: Umeå Folkmusikförening

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: umefolk.com