2008 satt Albin Utbo, Anderas Eriksson och Jens Christensen i bilen på väg hem från Storsjöyran och lyssnade på bra musik. Tanken slog dem att göra något eget. Det resulterade i klubben med det fyndiga namnet Club Sockerbeat.

Efter en spelning på E-puben på Campus hoppade Robert Henriksson in istället för Jens och efter ytterligare ett par spelningar på E-puben tillkom Simon Tehyell, Johan Dietrichson och Robert Adler .

Efter några knökfylllda kvällar på E-puben då det var lika mycket folk i lokalen som det var som väntade på att komma in tänkte de prova en större lokal. Det blev tre spelningar  på Krogen Krogen på Ålidhem, men det blev samma problem där, lokalen blev för liten – Club Sockerbeat tog besöksrekord tre kvällar i rad.

Då bestämde de sig för att testa en ännu större lokal, vilket ledde dem till Corona där de hållit till sedan dess.

I dagsläget består klubben av Robert Adler, Robert Henriksson, Robin Widmark och Simon Tehyrell. Det är den kvartett som håller liv i klubben och tidigare medlemmar medverkar när de har tid och möjlighet.

Robert Adler sköter allt grafiskt jobb medan Robert Henriksson, Robin Vidmark och Simon Tehyrell spelar musik. Alla är självlärda DJ’s och hela projektet bottnar i ett genuint musikintresse. Detta har resulterat i en del konstiga idéer, bland annat en fest för 500 personer i en trång källarlokal på Ålidhem och genomförandet av Peddan in The Park. Det är en endagars festival på Pedagoggränd, med lokala DJ’s och band som ställer upp gratis. Genom att först ha en fundraiserspelning på Corona (nu på lördag 7 maj) och skänka de pengarna till arrangerandet av Peddan in The Park, hoppas de på att få in en trevlig summa pengar som skänks till Öppen Gemenskap. Förhoppningen är att folk ska ta med sig saker de inte behöver och kan skänka bort och att man även ska samla ihop burkar från kvällen och skänka panten.

Klubb Sockerbeat är registerat som ett aktiebolag, men det är ingen av deltagarna hyser någon vision om att bli rik på det hela. Pengarna kommer i andra hand. Det är för att det är roligt som de jobbar med det.

En av de roligaste spelningarna, enligt Robert Henriksson, var på en klubbkväll på Scharinska. Goodfellas hade bjudit in Club Sockerbeat, Klubb Henry och Kötta till en tävlig i Spanska Salen. En jury och publiken fick kora en vinnare som vann 10.000 kronor och rätten att skryta. Club Sockerbeat kom på en hedervärd andraplats, men förlorade med en db mot Goodfellas.

(Källa: Umeåmusik)

Youtube

Lokala musiknyheter