Auktion var ett hardcore punkband från Umeå, Västerbotten. Bandet bildades 2003 av Erik, Björn, Sara och hennes syster Kajsa ur askan av deras tidigare band Kattsystem. År 2004 bytte Sara från att spela gitarr till sång, och Emanuel, en barndomsvän till Erik, rekryterades för gitarrspel.

De spelade in några låtar till samlingsskivan ”Norrland D-Beat Compilation” som släpptes av Wasted Sounds. Under våren 2005 gick Auktion in en ”riktig” studio med endast 6-7 kompletta låtar men med ambitionen av att spela in en fullängdare. Resultatet blev 13 låtar. Många av låtarna skapades i studion och aldrig gick igenom någon form av kvalitetskontroll av bandet, men resultatet var tillräckligt för frisläppandet av skivan D-Beat Rock ’n’ Roll Mayhem.

I slutet av 2005 rekryterades Sofia, en vän till alla i bandet, till kompgitarr, vilket gjorde bandet till en sextett.
Under sommaren 2006 turnerade Auktion Tyskland och hade nytt material för ett par planerade split album, som släpptes två år senare som Auktion / Black Panda split EP, och den osläppta Auktion / Mass Separation split EP:n.

2007 började med en turné genom England, Irland och Skottland, och några omfattande Europa turnéer senare, ca 60 livespelningar totalt. Sofia ersattes av en kille som hette Love. den andra fullängdaren spelades in och namngav Spader Ess. Wasted Sounds skulle släppa LP versionen också som CD, men ekonomiska problem försenade lanseringen längre och längre. Wasted Sounds kollapsade och upphörde att existera som en etikett innan den kunde släppas.

Bandet gjorde sin avskedsspelning 2010 på Verket i Umeå.

Medlemmar

  • ? – Instrument
  • ? – Instrument
  • ? – Instrument
  • ? – Instrument
  • ? – Instrument

Diskografi

Album

  • Spader Ess – 2013
  • D-Beat Rock ’n’ Roll Mayhem – 2013

(Källa: Last.fm)

Artiklar

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=1833330

Bilder

Youtube

Spotify

Lokala musiknyheter